måndag 6 maj 2013

Sjukhusbesök i Egypten


Under vår resa så fick vi besöka sjukhuset, det var Vincent som var sjuk. Det började med 24 timmars feber som gick ner med Alvedon, febern var uppe på 39,6 grader. Sen var han frisk några dagar och fick sen feber igen, ca 38,5 grader och förkyld. Han sov en hel dag i skuggan och Alvedon hjälpte inte. Sen kvickna han inte till det minsta när kvällen kom, så det blev doktorn i grann-hotellet. Doktorn sa direkt - Sjukhuset!

Så farmor och Tindra tog hand om tussarna och jag och C åkte med Vincent till sjukhuset i Hurughada. Sjukhuset hade en ambulans vid hotellet men eftersom vi var två vuxna som skulle åka så skickade sjukhuset en privat bil. När vi kom fram till sjukhuset, som var en byggnad mitt i staden som ett vanligt hyreshus med en bilhandlare längst ner, så var det ca 30 personer utanför. Suck tänkte vi, här får vi vänta. Men nej! En välklädd man kom ut till bilen och frågade: Makadi? Come with me! Han lotsade oss förbi alla människor och precis när vi ska in genom ingången kommer en bår med en död människa ut!! Vi fick sen veta att de som stod utanför var anhöriga och att de alltid bär ut dem genom vanliga utgången för att visa att de har gjort allt de kan. Liket skulle in i en väntande ambulans för att köras till bårhuset. Makabert.

Sen fick vi gå in i ett rum och träffa en som tog hand om gäster, tolkade för oss och underhöll oss. Vi fick prata med SOS international eftersom det är superviktigt med betalning. Vi fick träffa en läkare, som inte kunde engelska. Vi fick en stor påse med medicin, tror det var 6 olika sorter han skulle ta. Två sprutor med antibiotika och febernedsättande. När vi tog sprutorna så satt nästa patient i samma rum och väntade. Effektivt!

Sjukhuset hade moderna datorer, men inredning och övriga verktyg var verkligen gamla och slitna, det var osopat och döda insekter på golven. Jag var livrädd att vi skulle bli inlagda. Tänkte på de turister som blir inlagda pga magsjuka, hu hemska tanke!

Sen fick vi skjuts tillbaka med samma chaufför. Tusen gånger mer effektivt och smidigt än svenska sjukvården och ungen var nästan frisk nästa dag!

Vincent handla sig en doktorsväska i en tysk butik dagen efter sjukhusbesöket. :)

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Lämna gärna en kommentar!