onsdag 3 april 2013

Lättsam och svår

Tussarna är ju 9 månader nu! Jepp, i går var det dags att anta en ny ålder för mys-tussarna. :)

Det går såååå fort och det är sååå roligt att få vara mamma till dessa härliga tjejer, jaja i bland kanske inte sååå roligt. ;) Haha, utmaningen med tvillingar är att de växlar mellan att vara lättsam och svår och då är det gärna så att en är lättsam och den andra lite svår. Alltså aldrig lättsamma samtidigt.

Just nu är läget såhär;

Vendela - är en mys-tjej som älskar sin Mami, hon lyser upp så fort hon ser mig och kan vara lite ledsen när jag inte är i närheten. Visst kan det funka med Bappi, men Mami är bäst! Hon skrattar ofta och är på ett väldigt bra humör. Hon sover hela natten och vaknar med ett leende. Hon äter allt som bjuds och det finns ingen botten! Hon visar intresse för att prata och det är mycket DaDa alltså tvåstaviga bebisord, men inget som jag kan tyda ännu. Hon står och går mot saker sen länge tillbaka och hon kryper mycket säkert. Vendela är mycket rädd för saker och kan lätt få panik. Bland annat är hon rädd när Vincent är i sitt lektält och Tindra höll på att skrämma slag på henne, när hon pickade Vendela på ryggen...

Céline - älskar att gosa och hon stångar huvudet mot mig. Hon tycker om alla som visar intresse för henne och ler ett stort leende när nån tittar på henne. Hon skakar på huvudet och busar. :) Hon är för det mesta mycket glad, aldrig ledsen, men kan bli arg. Då är det ett muller som kommer ur den lilla kroppen. Hon äter tre gånger per natt och försök INTE servera välling efter kvällsmålet... nej nej det ska vara ersättning i mängder! Hon sover väldigt lite, kanske 40 minuter i taget på dagen och ett par timmar i sträck på natten. Hon ålar sig fram, kan krypa nåt steg... men hon ålar sig mycket mycket snabbt. Hon har precis blivit stadig i att sitta och kan sätta sig från magläge, själv. Hon reser sig sedan länge mot saker, men faller inte lika ofta nu. I går stog hon utan att hålla i sig i några sekunder.

Ja, vem är lättsam och vem är lite mer utmaning just nu? Gissa! :)



Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Lämna gärna en kommentar!