söndag 8 juli 2012

Ansiktsbjudning

Ansiktsbjudning låg vår storasyster Tuss1 med, det resulterade i en totalt platt näsa när hon föddes. Nu har den rätat ut sig något, men är fortfarande lite sned mot vänster. Dessutom tycker jag att hennes ansikte kommer "fram" mer och mer... hon har haft en dubbelhaka som försvinner mer och mer. Vi trodde först att näsan skulle behöva opereras eftersom den var "stängd" och hon kunde inte andas via näsan när hon åt.

Förlossningsspecialisten som var med under förlossningen berättade att en vaginal förlossning hade varit omöjlig i och med det läge hon hade. Stackars Tuss 1 som legat beredd sååå länge och bara åkt längre och längre ner. Tydligen skulle detta ha kunnat upptäckts på ul och det gjorde även specialisten när hon granskade ultraljudet. Nu var det aldrig tal om en vanlig förlossning, men ändå... hade velat vara lite beredd på vad jag fick se när de visade upp henne. Jag blev skräckslagen och trodde att det var fel på henne. Nu togs hon i väg så snabbt, dels för att det var kris att slita ut tvåan och  att hon hade problem med andningen. Men det jag tjatade om hela tiden, var "Vad är fel med näsan??"

Hur som är hon världens vackraste bebis och hon delar så klart pallen med lillasyster Tuss2 som hela tiden varit och är skönheten själv.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Lämna gärna en kommentar!